28 september 2006

Egalité

Auw auw auw! Pijnlijke verkiezingspropaganda in de bus vandaag. Niet dat dat uitzonderlijk is. Zo heeft de CD&V afdeling van K-city al jaar en dag de traditie om slecht gephotoshopte groepsfoto’s in haar foldertjes te gebruiken. Dat mijnheer X en mevrouw Y niet aanwezig konden zijn bij het nemen van dat groepsportret, wordt dan verholpen door collagegewijs fout belichte en slecht geproportioneerde pasfoto’s van de afwezige kandidaten tussen twee andere kopjes te plakken. Humor! Maar het moet gezegd: bij de CD&V staan mannen en vrouwen tenminste nog broederlijk naast elkaar.

Bij de groepsfoto van de VLD is dat dit jaar wel even anders. Mannen achteraan, vrouwen vooraan. Elementaire beleefdheid, ware het niet dat de vrouwen hoogst onderdanig in een in soort gehurkte knievalpositie voor de mannen hebben plaatsgenomen.

Een mens vraagt zich af hoe het er op het moment de gloire aan toe is gegaan. Dat de fotograaf verregaande instructies heeft gegeven is wel duidelijk, nochtans is de beoogde symmetrie ver zoek. Zou er dan, toen deze compositie werd toegelicht, geen enkele van die pronte ondernemersmadammen luidop geopperd hebben of de héren niet beter door de knieën zouden gaan? En zo ja, welke belachelijke uitvlucht van de mannen heeft de vrouwen doen plooien?

Gelijkheid tussen man en vrouw: het begint bij groepsportretten zeg ik u.

-update- ook bij Zetduivel een opmerkelijke verkiezingspublicatie!

Hier werd maar liefst 5 keer op gereageerd!

Op 28/9/06 08:44, schreef Anonymous tante annie:

ojee. met een zweem van koopwaar en slavenmarkt.

 
Op 28/9/06 16:06, schreef Anonymous lord cms:

de mannen staan achter de voruwen dnke ik dat ht concept is ;-)
alleen hadden die vrouwen dan beter op een troon gezet ;-)

 
Op 29/9/06 08:46, schreef Blogger pierre du coin:

Grappig dat je het zegt maar bij de verkiezingsfolder van CD&V in Aalst waren er inderdaad ook heel amateuristisch twee koppen bij "geplakt". Waarschijnlijk zit op de studiedienst van CD&V iemand die heel vage noties heeft van Photoshop en meteen alle lokale folders mag onder handen nemen.
Die foto van VLD is ook niet te doen. Mij doet het aan zo'n foto van de hondekeuring denken. Misschien hadden de dames nog een leiband moeten aanhebben voor het effect?

 
Op 30/9/06 21:27, schreef Anonymous Joke:

'k Ben al zeer curieus geworden naar die folder van de CD&V! Inscannen!

 
Op 2/10/06 13:54, schreef Blogger freaq:

Nu, ze kijken nog met hun gezicht naar de camera. Stel je voor dat ze omgekeerd hadden gezeten, ha! ;-)

Over emancipatie gesproken: ik krijg de wiebes van vrouwen die nu op een lijst staan en dat dan doen met een dubbele familienaam, maw met eerst de familienaam van hun echtgenoot. Als ge wilt emanciperen, verdorie, zeg dan: ik ben die madam, en daarmee basta! Niet 'ik ben de vrouw van dien dokter, ik ben de vrouw van die tantiest,...'

Ik kan daar telkens behoorlijk kwaad door worden, eigenlijk.

 

Een reactie posten

<< Home