21 augustus 2006

"Komkommertijd bestaat niet!"

Met het Gemeentelijk Instituut ter Bevordering van de Culturaliteit hielden we afgelopen woensdag een persconferentie. Op zich al opmerkelijk en veel volk hadden we niet verwacht, maar behalve een indrukwekkend programma (géén grapje!) voor het komende seizoen was er ook een nieuwe huisstijl om mysterieus over te doen. Een lokale futiliteit met nieuwswaarde zero (komma 5), maar er kwamen maar liefst zes journalisten voor opdagen, waarvan twee van een nationaal medium.

Wat is het eerste waar een weldenkend mens dan aan denkt? Juist: komkommertijd, het is ten slotte augustus. Echter, bij het hardop uiten van die bedenking ging de lokale correspondent van GVA in het verweer. “Komkommertijd bestaat niet”, zei hij. Blijkt dat er in augustus effectief minder belangwekkend nieuws te rapen valt, máár een doorsnee redactie werkt op dat moment ook maar op halve kracht. Wat er dus op neer komt dat de weinige journalisten die niet op vakantie zijn al het werk in hun nek geschoven krijgen. Denkt u daar dus voortaan ook eens aan voor u nog onbezonnen met de term schermt, de journalistenbond zal u dankbaar zijn.

Ahja, op de site van het GIBC is nog niks van de nieuwe huisstijl te zien. Daarom (en omdat u anders weer denkt dat ik u blaaskens aan het wijsmaken ben) exclusief op Lewisiana een slipje van de tuier: het nieuwe logo, live gekiekt op de persconferentie met verborgen camera!

Hier werd maar liefst 0 keer op gereageerd!

Een reactie posten

<< Home