02 november 2006

Lowie tuurt litera (2)

5 boeken die willekeurig door elkaar kunnen (uit)gelezen worden:


Niet uitgelezen

“Washington voor beginners”, Kristin Gore (jawel, dochter van Al).
Hoofdpersonage Samantha Joyce heeft een baan als gezondheidsadviseur bij een belangrijk senator in Washington. Kan tellen voor een 27-jarige. Leert vriendje kennen dat de teksten schrijft voor -o jee!- een rivaliserend senator.
Vanwege de ik-vorm, de leeftijd en de achtergrond van Gore 40 pagina’s lang gedacht dat het een autobiografisch verhaal was en al die tijd weinig sympathie kunnen opbrengen voor het hoofdpersonage dat nadrukkelijk een zo klunzig mogelijk beeld van zichzelf probeert op te hangen. Vrouwen die nadrukkelijk een zo klunzig mogelijk beeld van zichzelf proberen op te hangen: ik moet er niet van hebben. Dan de achterflap maar eens gelezen en blijkt dus dat Samantha Joyce niet noodzakelijk het alter ego van Kirsten Gore is. Oeps!

Niet uitgelezen wegens: te dik / boete bij de bib / na 74 pagina’s en twee minidutjes stond mijn vliegtuig aan de grond en had ik het wel gehad.


(Nog) niet uitgelezen

“Glamour en glitter, geld en macht” van Guido Van Liefferinge
Vader van Dag Allemaal en Joepie aan het woord. Fascinerend om het mediawereldje eens niet door de bril van Humo of De Morgen te bekijken. Nog fascinerender vanwege de unieke en weinig flatterende kijk op het mediarijk van Van Thillo, waar Van Liefferinge jarenlang deel van uitmaakte.

(Nog) niet uitgelezen wegens: (te) veel aandacht voor allerlei duistere financiële transacties van de familie Van Thillo. Schokkend, maar het leest lang niet zo vlot als andere passages uit het boek… al is het wel goed dat iemand het allemaal uitvlooit natuurlijk.

“Lof der luiheid”, Tom Hodgkinson
“Een hartstochelijk pleidooi voor de kunst van het nietsdoen”, aangeraden door Michiel Hendrickx in “Alles uit de kast”.
Reden van het niet uitlezen: ik ben er te lui voor, wat betekent dat het werkt.


Uitgelezen

Tom Lanoye “Kartonnen dozen” en Jef Geeraerts “Cro-Magnon”, ten behoeve van De Gesneeje Rand. Klikker deklik.

Hier werd maar liefst 0 keer op gereageerd!

Een reactie posten

<< Home