04 juni 2006

Google vs MSN

Pietel had het er van de week al over, zoekmachines en hun degelijkheid. Bij hem was het probleem dat hij via Google niet op een bepaalde pagina terechtkomt, ook al bestaat die pagina wel degelijk. Google vindt dus niet alles en Windows Live zou dat wel doen. Ik heb het toch eerst een keer moeten proberen alvorens het te geloven, maar effectief: WL deed wat het moest doen, Google niet.

De site van het gratis festivalletje waarvan u hieronder de affiche al had opgemerkt, staat vandaag precies een week online. En wat blijkt? Google geeft als eerste resultaat nog steeds de oude url –die forward naar de nieuwe, daar niet van-, Windows Live/MSN heeft (sinds vandaag) de nieuwe url al automatisch geïndexeerd.

Nu, een ramp is dat niet, via Google kan je handmatig url’s suggereren en als je dat niet doet zullen ze je site na verloop van tijd sowieso wel indexeren. Maar het zegt toch iets over de vanzelfsprekendheid waarmee de halve wereld op Google vertrouwt (de andere helft heeft geen toegang tot tinternet) en de eigennaam het zelfs tot een werkwoord heeft geschopt (ooit al iemand horen zeggen “ik zal er eens achter msn’en?"). Spaatig spaatig, want ze worden dus blijkbaar een beetje nonchalant bij Google. Of “alles kan beter”, wat zal het zijn. De MSN search engine is alleszins geactiveerd in mijn Firefoxzoekveldje. (merci Tom)

PS : Yahoo is ook sneller dan Google, maar daar staat pulptuur.be slechts op een 6de plaats, awoert!

Hier werd maar liefst 1 keer op gereageerd!

Op 23/7/06 20:16, schreef Anonymous Anoniem:

I find some information here.

 

Een reactie posten

<< Home