08 augustus 2006

Geen alternatieve uitstapregeling voor euthanasiepatiënten

Het euthanasiemiddel Pentothal zou dan toch opnieuw op de markt gebracht worden. Eerder dreigde uitputting van het product na administratieve hommeles bij de producent.

Nogal wat artsen waren de wanhoop nabij, omdat euthanasie niet langer mogelijk zou zijn. Uit welingelichte bron vernam Lewisiana dat daarom reeds noodscenario’s uit de schuif werden gehaald op het ministerie van volkgezondheid.

Eén van die scenario’s zou erin bestaan de Hongaarse dominee en seriemoordenaar Andras Pandy penitentiair verlof toe te staan en hem in rust- en ziekenhuizen gecontroleerd zijn gang te laten gaan. Alleen minister van justitie Onkelinx zou sinds kort niet echt meer warm lopen voor dit idee.

Ook een wandeling op het Antwerpse Sint-Annastrand zou tot de voorgestelde alternatieve uitwegen voor euthanasiepatiënten behoren. Touroperator Jetair ten slotte zou een speciaal tarief hebben overwogen dat een dagelijkse chartervlucht naar Libanon mogelijk moest maken. De Israëlische luchtmacht had hier naar verluidt zelfs haar volledige medewerking al in verleend.

Hoewel de geruchtenmolen in de wandelgangen van de wetstraat op volle toeren draait, houdt men op het kabinet van volksgezondheid de lippen stijf op elkaar. Opgelucht ademhalen vanwege de nieuwe voorraad Pentothal zit er voorlopig dus niet in.

Hier werd maar liefst 3 keer op gereageerd!

Op 10/8/06 17:47, schreef Anonymous Joke:

Ik vind Pentothal als naam voor een euthanasiemiddel nogal verontrustend, eerlijk gezegd.

Vooral die "pento", "pentagram", "VIJF keer proberen" lijkt mij niet echt een voorbode voor succes :-s

 
Op 10/8/06 18:52, schreef Blogger Lou:

En dan moet je weten dat je het tot voor kort enkel met 10 dosissen tegelijk kon aanschaffen ... 't zijn toeren.

 
Op 10/8/06 19:50, schreef Anonymous maizenaman:

schrijf pentothal en denk pertotal.

 

Een reactie posten

<< Home