21 juni 2006

Verkiezingen & vermakelijkheden

Verkiezingen, dat betekent: folderkes. Hópen folderkes in de brievenbus, ondanks de gemeentelijke (!) reclamewerende sticker. Folderkes van partijen die beweren dat het goed leven is in Kapellen. Ik kan ze proefondervindelijk zelden ongelijk geven, behalve dan dat mijn antireclamesticker niet altijd werkt (misschien wil ie opslag?).

En folderkes van partijen een partij die dat goed leven tegenspreekt. Het waarom van hun onvrede is niet geheel duidelijk, al blijkt mevrouw de voorzitter zich in het hoofdartikel van de betreffende folder vooral druk te maken over het fenomeen “speelstraten”. (Afin, dat doet de fout gekozen titel toch vermoeden, eigenlijk wil ze het tekort aan onthaalmoeders aankaarten…)

Inderdaad waarom moeten nu met alle geweld kinderen op straat spelen? Men parkeert toch ook geen auto’s op een speelplein ? Wij speelden in onze jeugd in onze tuin of in de tuin van onze speelkameraden. Op de straat was het volgens onze ouders veel te gevaarlijk.


Hoe dom is het om je, enkele maanden na de ophef rond het speelplein in Lauwe, (waar de weinige tegenstanders zich bijzonder onpopulair maakten met het argument “overlast”) aan de kant van die tegenstanders te scharen? Wat is er mis met een verkeersvrije straat, waar kinderen zorgeloos kunnen ravotten zonder het gevaar slachtoffer te worden van doorgaand verkeer? Wie kan daar nu tégen zijn? En waarom?

Blijkbaar mikt de partij in kwestie op de oerconservatieve ontevreden medemens. Het soort dat zich ergert aan jongeren in het algemeen en spelende kinderen in de fleur van hun leven in het bijzonder. Het soort neutende bejaarden dat om 23u01 naar de politie belt om te klagen over geluidsoverlast bij een festival dat om 23u zou eindigen. Dat het merendeel van gezinnen met kinderen, en de bevolking tout court, zich wél kan vinden in het idee dat pleit voor speelstraten, ziet mevrouw de voorzitter schromelijk over het hoofd.

De betere humor is in verkiezingspropaganda te vinden, zeg ik u. Een schepen van vermakelijkheden in de oppositie en toch een cordon sanitaire: iedereen content. Dààrom is het goed leven in Kapellen.PS: dubbelzinnige taalkoe: “waarom moeten nu met alle geweld kinderen op straat spelen”. Wordt hier op gebrekkige wijze in vraag gesteld of het misschien veiliger is om onze kinderen in onze eigen achtertuin/koerke/dakterras-waar-ze-kunnen-aftotteren te laten spelen in plaats van in de Kapelse getto’s, waar het wemelt van de Palestijnse zelfmoordcommando’s, rondslingerende Zarqawi-guillotines, Hans Van Themsches en Porsche Cayenetanks van VLD-mandatarissen?

Of gaat het om de ijver waarmee schepen Harold van der Kraan zijn idee verdedigt? Ik vermoed het laatste. En ik vermoed ook dat de schepen van vermakelijkheden hem met deze medebekendmaking van zijn idee en zijn persoon meer stemmen cadeau doet dan haar lief is. Which is nice!

Hier werd maar liefst 1 keer op gereageerd!

Op 21/6/06 17:33, schreef Anonymous Joke:

Wel, bij ons is er dus nog niks verkiezingsgerelateerd in de bus gevallen hé!

Ik maak mij stilaan zorgen.

Zeker als ik zie welke propaganda er reeds langs de openbare weg staat... Vreemd.

 

Een reactie posten

<< Home