24 april 2006

Een gewaarschuwd man …

Grappig wat er op Wikipedia bij de strip Kuifje in Tibet staat vermeld.

Leeswaarschuwing Onderstaande tekst bevat een beschrijving van bepaalde details die de plot en/of afloop van het verhaal kunnen bevatten

Stel je voor, dat je de afloop van Kuifje in Tibet al zou kennen nog voor je het album gelezen hebt, met dank aan Wikipedia. Klare taal die waarschuwing, dat wel. En je weet wat je te wachten staat.
In dat opzicht is het misschien geen slecht idee dat media, uitgeverijen, platenmaatschappijen, tv-stations etc deze vorm van transparante communicatie overnemen. Zoals op de pakjes sigaretten in vette zwarte letters. Rond de kaft van de memoires van Martens zou dan kunnen komen: Leeswaarschuwing: deze tekst is gebaseerd op waargebeurde feiten. Het is echter mogelijk dat de visie van de auteur verschilt met de uwe, waardoor bepaalde details anders geïnterpreteerd kunnen worden. Dit kan als gevolg hebben dat de plot van het verhaal niet tot zijn recht komt.

Of op het hoesje van de nieuwste Eminem:
Dit album bevat expliciete en intolerante bijdragen. Indien u jonger bent dan 18 jaar gelieve op volgende momenten de forward-toets van uw geluidsdrager in te drukken:
#2: vanaf 1min 23sec tot 1min 58sec
#3: vanaf 2min 45sec tot 3min20sec
#6: skippen
#8 vanaf 0min23sec tot 2min23sec
#9: skippen


Overigens had de mededeling ”onderstaande afbeeldingen mogen enkel bekeken worden door niet-moslims” de wereld een cartoonrel en ettelijke doden kunnen besparen. Ik zou de overweging dus toch maar eens maken als ik u was, heren hoofdredacteurs en andere bonzen...

Hier werd maar liefst 0 keer op gereageerd!

Een reactie posten

<< Home