04 september 2006

Lewisiana onthult

Ter Zake Zomer heeft een geweldige trend gezet. En aangezien Ter Zake Zomer de boeken dicht doet, moet iémand de trend verder zetten. Het betreft complotjournalistiek. Ofte: het verkondigen van complottheorieën en erbij zeggen dat je er geen snars van gelooft, maar het ondertussen toch maar mooi verkondigd hebben. Geloof met andere woorden nooit zomaar wat er in uw krant staat: het is waarschijnlijk toch niet waar. Vraag maar aan (pdw) die Het Laatste Nieuws aan de schandpaal nagelde. Of aan een aantal bloggers die fotomanipulatie bij foto’s uit Libanon aankaartten.

Welnu, als beeldmateriaal zo gemakkelijk en op grote schaal gemanipuleerd wordt, hoe zit het dan met tekstmateriaal? Dat is nog veel makkelijker te manipuleren en de kans om ontmaskerd te worden is bij een professionele aanpak des te geringer. Edoch beste lezer, een professionele aanpak is voor Lewisiana niet professioneel genoeg.
Een kroongetuige klapt uit de biecht: “Driekwart van de interviews in de Vlaamse dag- en weekbladen is fake.

Het complot van onze media en de theorie van Lewisiana, deze week nog, hier te lezen. En of er koppen zullen rollen.

Hier werd maar liefst 2 keer op gereageerd!

Op 8/9/06 09:23, schreef Anonymous Anoniem:

De redactie van blogger laat weten dat maar liefst 100% van de posts van lewisiana fake zijn. Het is eigenlijk een uit de hand gelopen grap van louis louville, een technicus van blogger. Met onze excuses voor eventuele ongemakken.

 
Op 8/9/06 21:35, schreef Blogger Bart:

Gelukkig is er nog George Bush ... zijn vele uitspraken zijn te gék om fake te kunnen zijn:))

 

Een reactie posten

<< Home