31 augustus 2006

"Bullshit, waarom er zoveel wordt geluld"

Ons Tante Annie heeft ne geweldigen boek in de aanbieding !

Dringend gezocht


Als de nood het hoogst is, wordt de beste bierviltjesreeks ooit bovengehaald. Iemand nog een microgolfbed op overschot?

*geeuw*

28 augustus 2006

Mag ik het koekje?



www.kopjekoffie.be

Herkenbaar

Gelezen bij Sponzen Ridder :

Ik vind dit weblogje leuk om doen, maar om de een of andere reden maak ik er geen reclame rond bij vrienden en bekenden. Het is niet verborgen, maar het staat niet op mijn voorhoofd. Een soort gespleten opstelling - en als mensen op je blog via persoonlijke comments in je weke delen trappen, dan is dat een voordeel. In beide verwensingsrichtingen.

Gelezen bij ZonderZever :

Ik denk er sterk over na om dit lijflog naar de analen te verwijzen. Lijfloggen is m’n ding niet zo. Ik heb geen zin om veel van mezelf prijs te geven op het onpersoonlijke internet.

Daar is 'm, daar is 'm!

Zoals de toekomstige burgemeester van K.-city al wist mede te delen: de spoorweg die de drukste verkeersas van onze gemeente kruist, is eindelijk ondertunneld! Vroeger dan gepland zelfs en neen daar zitten de komende gemeenteraadsverkiezingen voor niets tussen (lacht niet).

Te oordelen naar het aantal nationale politici dat zich bij de opening van de tunnel liet opmerken, mag deze blijde gebeurtenis als groot nieuws worden bestempeld. Reden genoeg dus om het vernuftige bouwwerkje eens van naderbij te gaan bekijken en proefondervindelijk uit te testen. Met foto’s en al, van beide kanten zelfs, hoe zou u zelf zijn. De zwakke weggebruiker in mij –voor deze gelegenheid neergevleid in de passagierszetel van een Citroën Berlingo-, was na afloop van deze onbeschrijflijk opwindende ervaring vooral te spreken over het verhoogde voet- en fietspad langs weerszijden, wat een optimale veiligheid waarborgt voor voetgangers en fietsers. En nu maar hopen dat het hier nooit zo stortregent als in Ojlst of we waren toch beter af geweest met een viaduct.

PS: toevallig niemand op zoek naar een informatie-ambtenaar?



25 augustus 2006

Wie biedt meer?


This website is worth

What is your website worth?

24 augustus 2006

Een stukje vergeten vaderlands muziekpatrimonium

hoe lullig is dat nu niet ge staat in de bibliotheek en ge hebt net uw maandelijkse boete betaald en ge begeeft u naar de cd afdeling op zoek naar de cd van … en dan weet ge het niet meer ge weet niet meer hoe de groep heet waarvan ge u vijf minuten eerder had voorgenomen om er een cdke van te lenen dat axl peleman er nog in heeft meegespeeld ja dat weet ge nog maar tis niet camden zoals de mens aan de balie suggereert want tbegint met een a en ge kunt toch niet van alle mensen aan alle balies verwachten dat ze alle voorgeschiedenissen kennen van alles wat ze uitlenen en dus gaat ge op goed geluk bij de a wat cd dooskes tegen elkaar laten kletteren in de hoop dat ge vindt wat ge denkt dat ge zoekt maar hoe kunt ge nu vinden wat ge zoekt als ge er niet zeker van zijt want ondertussen rijst er twijfel of het toch niet met een b begint die groep waar axl peleman nog bij gespeeld heeft voor camden dus gaat ge naar het laatste cdke van mint op zoek om uw gedachten efkes te verzetten en in de hoop dat ze dat al hebben want dat is nog vrij recent natuurlijk en dan blijkt dat ze dat inderdaad nog niet hebben maar in de plaats daarvan stoot ge op het cdke van mintzkov luna dat met mimosa op jaja dat ist en dat is toch ook schoon meegenomen en dan gaat ge bij gebrek aan ander gezelschap maar met de moed der wanhoop terug naar de a maar het lukt u nog altijd niet om u die groep met een a of misschien wel een b te herinneren en dus geeft ge uw zoektocht noodgedwongen en ontgoocheld op en dan komt ge thuis en dan flitst het door uwe kop alsof ge het altijd al geweten hebt en nooit vergeten zijt

ashbury faith

gedomme

- heden ligt "I panic" van Mintzkov Luna op de platendraaier -

21 augustus 2006

"Komkommertijd bestaat niet!"

Met het Gemeentelijk Instituut ter Bevordering van de Culturaliteit hielden we afgelopen woensdag een persconferentie. Op zich al opmerkelijk en veel volk hadden we niet verwacht, maar behalve een indrukwekkend programma (géén grapje!) voor het komende seizoen was er ook een nieuwe huisstijl om mysterieus over te doen. Een lokale futiliteit met nieuwswaarde zero (komma 5), maar er kwamen maar liefst zes journalisten voor opdagen, waarvan twee van een nationaal medium.

Wat is het eerste waar een weldenkend mens dan aan denkt? Juist: komkommertijd, het is ten slotte augustus. Echter, bij het hardop uiten van die bedenking ging de lokale correspondent van GVA in het verweer. “Komkommertijd bestaat niet”, zei hij. Blijkt dat er in augustus effectief minder belangwekkend nieuws te rapen valt, máár een doorsnee redactie werkt op dat moment ook maar op halve kracht. Wat er dus op neer komt dat de weinige journalisten die niet op vakantie zijn al het werk in hun nek geschoven krijgen. Denkt u daar dus voortaan ook eens aan voor u nog onbezonnen met de term schermt, de journalistenbond zal u dankbaar zijn.

Ahja, op de site van het GIBC is nog niks van de nieuwe huisstijl te zien. Daarom (en omdat u anders weer denkt dat ik u blaaskens aan het wijsmaken ben) exclusief op Lewisiana een slipje van de tuier: het nieuwe logo, live gekiekt op de persconferentie met verborgen camera!

19 augustus 2006

Vital

daarjuist in het rivierenhof gaan lopen joggen. Na een goeie driekwartier doorpezen kom ik tussen de rozenstruiken ineens dominique piedford tegen, journalist bij oa zone 03. "Miljaar", vraagt hij verwonderd, "Zijt gij aan het joggen???" - ik moet wel een héél slecht jogger zijn, als hij me die vraag moest stellen...

Om maar te zeggen: Vitalski blogt! Which is nice.

Radiohead

Kan iemand mij eens uitleggen wat er zo geweldig  is aan Radiohead ?  Of nee, bespaar u de moeite, ik geloof u toch niet. Thom Yorke is ongetwijfeld een fijn mens, maar een zaag als hij zingt. Mijn god, wat is Thom Yorke een zaag als hij zingt !  De enige vermeldenswaardige creaties uit zijn brein, zijn zelfs door Boris Jeltsin op één hand (en vanaf heden ook hier) te tellen.

Rabbit in your headlight
Fake plastic trees
No surprises

En als het écht moet ook nog:
Sail to the moon
The bends

Okee ja, de rechterhand van Boris Jeltsin dan. De rest uit het Radiohead-repertoire is absolute bollocks! Zo, fijn dat we het weer met elkaar eens zijn.

- heden ligt "Not an addict" van K's Choice op de platendraaier -

Privacy op het net: bestaat dat wel?

De “Recent Visitor Map” is een nieuw speeltje van Statcounter (de “bezoekersteller” op deze weblog): samen met Google Maps werd een kaart uitgewerkt waarop de gegevens van de laatste bezoekers van je site te zien zijn. Niks nieuws, was mijn eerste reactie: in plaats van doodsaaie tabelletjes te serveren, wordt het voortaan allemaal wat visueler voorgesteld. Leuk.

Echter, Google Maps zou Google Maps niet zijn als je er ook op kon inzoomen. En daar wordt het pas echt interessant: je kan bij wijze van spreken in 3 klikken achterhalen in welke straat (!) een bepaalde bezoeker woont.
*nadrukkelijke stilte*
Ik vind dat eigenlijk wel redelijk op het randje. Dat is 1 stap verwijderd van een huis- of telefoonnummer. Wat zouden marketingjongens en –meisjes daar een vette kluif aan hebben!

Stel je even voor: je zoekt op het net naar -om een reëel voorbeeld te nemen- “libanese recepten” en komt (behalve op Lewisiana) terecht op de site van een kookboekenwinkel. Daar snorren ze dagelijk alle adressen op van iedereen die op hun site komt: potentiële klanten. Twee dagen later zit er een reclamefolder voor Oosterse kookboeken in je brievenbus (virtuele spam heeft al lang afgedaan), nog een dag later bellen ze met de vraag of je hun folder ontvangen hebt. De mens op zoek naar libanese recepten is daar wellicht mee geholpen, iemand die dacht even anoniem te achterhalen wat cystes zij en of hij er aan lijdt, is wellicht minder gediend met zo’n aanpak. Net als een student die een thesis schrijft over kinderporno.

En u? Zou u het erg vinden als iedereen zou kunnen achterhalen wat u allemaal uitspookt op het internet? Hoe lang duurt het nog alvorens uw levensloop, uw koopgedrag, uw medische gegevens etc in te kijken zijn “door derden”? (ter info: Statcounter is gratis en kan door iedereen die een website heeft, gebruikt worden)

Oja, aan diegene die hier gisteren “ann van elsen naakt” dacht te vinden: ik weet u wonen. Boe! Maar ik zal het niet verder vertellen.

17 augustus 2006

Aan de lezers van dit medium

Geachte lezer,

Het team van Lewisiana maakt zich een beetje zorgen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat nogal wat van onze lezers op onze site terecht komen via een zoekmachine. Een kleine greep uit de geregistreerde zoekwoorden zal u hopelijk doen inzien dat onze bezorgdheid niet ongegrond is:

lewisiana.be
afbeelding leeg bierglas
kippengaas
spelende dinges voor de kip
libanees recepten
leve lou
onthoofdingsvideo
ann van elsen naakt
kelly pfaff naakt
kontgaatje ruiken

Wat die eerste zoekterm betreft, wensen wij u er vriendelijk op te wijzen dat een url dermate webvriendelijk is dat u ‘m rechtstreeks in de adresbalk van uw browser kan typen. Dus zonder dat er een zoekmachine aan te pas komt.

Van die laatste vier zoektermen weten we zelf niet goed wat er van te denken en precies daar wringt het schoentje. Gaan wij in de fout, omdat we u niet geven wat u zoekt, of bent u de gedupeerde omdat u hier niet te zien krijgt wat u verwacht had te zien?

Bij onze eerstvolgende algemene vergadering zullen deze gegevens worden voorgelegd aan de raad van bestuur van Lewisiana. Door middel van stemming zal dan worden beslist of we in de toekomst al dan niet aan uw vraag zullen tegemoet komen, door de content van onze site geleidelijk aan te passen.

Wij houden u vanzelfsprekend op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Mocht u zelf nog vragen of opmerkingen hebben: uw inspraak wordt uiteraard zeer geapprecieerd.

Hoogachtend

Verhuis

“Hey, ik woon vanaf nu in de … straat nr. … in …Altijd welkom voor een bezoekje.”

Geen idee hoe het komt, maar bij mij is het telkenmale melancholie troef bij het lezen van dat soort smsje’s of mailtjes. De graad van melancholie hangt voornamelijk af van wie het bericht komt en om hoe laat je het leest. Koude rillingen en schone herinneringen steken dan de kop op. En de vrees dat het allemaal nooit meer gaat zijn zoals vroeger. Een flinke dets van eigen hand later besef je dan dat de mens in kwestie jou zonet persoonlijk heeft uitgenodigd om een nieuw begin in te luiden, samen. En dat is eigenlijk toch wel heel erg schoon, dat je daar deel van mag uit maken.

Nog even en ik flik mijn adresboek hetzelfde, echt wel. Eerst nog even een vetbetaalde job vinden en springt u dan gerust eens binnen in mijn flatje in Milaan.

16 augustus 2006

Fotomanipulatie

... is van alle tijden. (via)

- heden ligt "What We Talk About" van dEUS op de platendraaier -

Lewisiana's Live Writer

Geweldig speeltje, die Windows Live Writer! Als iedereen er enthousiast over doet en er welgeteld 1 iemand (danku Domi!) in slaagt mij deftig uit te leggen wat het precies is, kan ik niet achterblijven. En het wérkt zowaar, zelfs in met Blogger!

Waar ik voornamelijk fier op ben is onderstaand lijntje. Altijd gedacht dat de heren Zetduivels en Michel V dat er manueel bijzetten (grapje) maar dat kan dus automatisch, en wel met deze plugin. Jeuj!

- heden ligt "Moscow Disco" van Telex op de platendraaier -

15 augustus 2006

Regina Spektor

In de categorie "in de Lage Landen hopeloos verwaarloosde Amerikaanse muzikale vrouwelijke grootheden met een stem van heb-je-me-daar (waar?) en genoeg talent om drie carrières te vullen", verwelkomen wij vandaag Regina Spektor. Luister hier naar het geweldige “Fidelity” en minder toegankelijke (maar daarom niet minder geniale) muzikaliteiten.

Spektor is van Russisch-joodse komaf, werd geboren in het magische jaar 1980 en verhuisde op haar negende naar NY. Ze speelt sinds haar zesde piano en is niet voor één gat te vangen. Een spons van genres en niet te beroerd om ook eens over iets anders te zingen dan over zichzelf.

Met haar laatste wapenfeit “Begin To Hope” breekt Spektor zodanig veel potten dat Pukkelpop donderdag een edelmoedige poging onderneemt om de Vlaamse Spektorverwaarlozing (niet die van de fotofilmpkes) in één klap ongedaan te maken. 17 augustus om 21u in de club, daar gebeurt het allemaal.

PS: Haar vorige album heet trouwens “Soviet Kitsch”. Dat is ongetwijfeld een grapje.

Citaat

Een lesje in creatief schrijven. Regel één: gebruik geen puntkomma’s. Het zijn hermafrodiete travestieten zonder enige betekenis. Het enige wat je ermee doet is laten zien dat je hebt gestudeerd.

En ik bedenk nu ook dat er lezers zijn die niet weten of ik meen wat ik zeg of ik maar een grapje maak. Dus zal ik voortaan waarschuwen als ik maar een grapje maak.

Bijvoorbeeld: neem dienst bij de Nationale Garde of het Korps Mariniers en geef de wereld een lesje in democratie. Grapje.

We verwachten elk moment een aanval van Al-Qaida. Heb je een vlag, zwaai er dan mee. Daar schijnen ze voor op de loop te gaan. Grapje.

Kurt Vonnegut
, "Man Zonder Land" (2005)

14 augustus 2006

Oorlogsmisdaden en hoe er mee om te gaan

Jawel lieve bloggende westerling, vanaf morgen wordt het vuren gestaakt in het Midden Oosten, Kofi Annan heeft het gezegd. En als Kofi Annan dat zegt is dat omdat de Verenigde Staten het zo willen. En als de VS iets willen heeft Israël simpelweg niets meer in de pap te brokken, zelfs niet de pap met Libanees recept. Het woord van Kofi, Condi en Joske Junior is wet, puntkomma.

En dus, lieve bloggende westerling, kan u voortaan de in de media breed uitgesmeerde problematiek helemáál in het verdomhoekje van uw weblog drummen -achterlijke ver van uw bed show ook- en uw aandacht voor de volle honderd procent richten op diegenen waar we dit hele conflict in wezen aan te danken hebben: communistische fotofuckers. De grootste misdaad in deze oorlog is natuurlijk niet het afvuren van raketten op burgerdoelwitten, niet het verjagen, ophitsen en doden van de plaatselijke bevolking, niet het bewust hinderen van hulporganisaties, niet het bombarderen van alle gemotoriseerde voertuigen in een bepaald gebied en ook niet het opvoeren van het offensief voor het staakt-het-vuren ingaat.

Neen, de grootste criminelen in deze oorlog zijn de stinkende persmuskieten. Ze moesten maar eens bij hun edele delen worden voortgetrokken door de straten van Beiroet. Of hun spartelende lichamen moesten maar eens dienst doen voor een rondje ganzenrijden nieuwe stijl, als je het liever bij inheemse tradities houdt. Beelden in scène zetten, het aandikken van rookwolken in Photoshop, drie dikke raketten plakken op een foto waar een gevechtsvliegtuig er slechts twee kleintjes afvuurt … wat denken ze wel? De goedgelovige grote massa in Europa –sowieso al als één zelfmoordterrorist achter Hezbollah- geven waar ze om vraagt? Zij die ei zo na unaniem de Holocaust goedpraten een reden geven om dat ook effectief te doen? Hoe durven ze! Hufters!

Goed dat jij er nog bent lieve bloggende westerling, bewaker van De Waarheid, redder van een geblutst wereldbeeld. Jij die de situatie op het terrein perfect kan inschatten van achter je pc en weet dat het allemaal zo erg wel niet zal zijn als de linkse mediamaffia ons doen geloven. Wat zouden we toch zonder jou beginnen? Ik ben blij dat je er bent. Slaap zacht, lieverd, hopelijk vang je er morgen weer een paar.

12 augustus 2006

Paradijs

Oooh, Saar en i zullen nooit mijn buren worden: Milaan is naar ’t schijnt mijn stad.



You Belong in Milan



Stylish and sophisticated, you want to enjoy a truly European life - away from tourists!

Milan fits you perfectly. Great shopping, high quality food, lots of culture... with very little hype.

What European City Do You Belong In?

Klinkt goed. Vorig jaar nog op 40 km daarvandaan gezeten in Bergamo (Ryanair weet u wel) en behalve weinig toeristen en lekker eten hadden ze daar ook schoon weer en gigantisch knappe madammen!

Damesschoenen: the sequel

Vlaanderen Sportland, het blijkt dan toch geen utopie: Dirty Jos Bloekie is aan het lopen gegaan met Evy Gruyaert in zijn oren. Geweldig! Dé aanzet om mijn loopsloefen nog eens te gebruiken waar ze voor dienen. Maar eerst nog even die irritante keelontsteking kwijtspelen, bleh.

Het einde is voorbij

De Ijzeren Brug is weg. De nostalgicus in mij had zich nog zo voorgenomen er een laatste keer over te rijden. Pedoem … pedoem. Geen brug in Vlaanderen waar je met zoveel charme uit je zetel de hoogte in wipt, bij de overgang tussen op- en afrit, en het middenstuk. Geen attractie op de Sinksefoor kon er tegenop.

Ze was lelijk, de "Kemelbrug", maar ze was nuttig en aangenaam in de omgang.

Gelukkig is de Antwerpenaar (zelfs die op het schoon verdiep) niet vies van enige sentimentaliteit (zie ook het aandoenlijke Knackdossier: deel 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7) en mag het stadsgedicht “Brug” van Bart Moeyaert tot 20 september ‘06 op het graf van de Kipdorpbrug pronken. Met wat geluk blijft het daar nog een dertigtal jaar langer staan.

10 augustus 2006

Koeien loeien, katten miauwen ... en vissen?

Nee, Een kat moeten we geen koe noemen, maar blijkbaar heeft drankenproducent Chaudfontaine er geen problemen mee om een vis een kat te noemen. Heeft iemand ooit al eens een goudvis horen miauwen?

Los daarvan: geweldig spotje.

09 augustus 2006

Onthutsend

“Amai”, is mijn stopwoordje. Bij elke verwondering of ergernis die me op een dag tegemoet komt, gaat het verdere commentaar vooraf. Zonder het zelf nog te beseffen. En geloof me: een mens ondergaat per dag meer verwonderingen/ergernissen dan hij vermoedt. Hoe ik dat zo weet? Eén van de eerste woordjes waarmee mijn neefje, anderhalf jaar jong, zich momenteel spontaan en foutloos uitdrukt is “amai”. Met dank aan nonkel L., ik was er even niet goed van.

08 augustus 2006

Tegenstand = mooi

Joepie, ambras! Echt jong, het zit er bovenhands op tussen Michel V en Stijn M. En als u dat niet gelooft hebt u te veel relativeringsvermogen en een neus voor ironie. Maar Lewisiana staat aan de kant van de believers: tijd om de maskers te laten vallen en partij te kiezen! Uw sympathie betuigen voor één van de twee oproerkraaiers kan, het volstaat om één van onderstaande exclusieve Lewisianalabeltjes op uw blog te plekken. Welk nu precies flatterend is voor wie moet u zelf maar uitmaken. Peace!

Geen alternatieve uitstapregeling voor euthanasiepatiënten

Het euthanasiemiddel Pentothal zou dan toch opnieuw op de markt gebracht worden. Eerder dreigde uitputting van het product na administratieve hommeles bij de producent.

Nogal wat artsen waren de wanhoop nabij, omdat euthanasie niet langer mogelijk zou zijn. Uit welingelichte bron vernam Lewisiana dat daarom reeds noodscenario’s uit de schuif werden gehaald op het ministerie van volkgezondheid.

Eén van die scenario’s zou erin bestaan de Hongaarse dominee en seriemoordenaar Andras Pandy penitentiair verlof toe te staan en hem in rust- en ziekenhuizen gecontroleerd zijn gang te laten gaan. Alleen minister van justitie Onkelinx zou sinds kort niet echt meer warm lopen voor dit idee.

Ook een wandeling op het Antwerpse Sint-Annastrand zou tot de voorgestelde alternatieve uitwegen voor euthanasiepatiënten behoren. Touroperator Jetair ten slotte zou een speciaal tarief hebben overwogen dat een dagelijkse chartervlucht naar Libanon mogelijk moest maken. De Israëlische luchtmacht had hier naar verluidt zelfs haar volledige medewerking al in verleend.

Hoewel de geruchtenmolen in de wandelgangen van de wetstraat op volle toeren draait, houdt men op het kabinet van volksgezondheid de lippen stijf op elkaar. Opgelucht ademhalen vanwege de nieuwe voorraad Pentothal zit er voorlopig dus niet in.

04 augustus 2006

Alles valt in de plooi, Peter!

De bilspleet van wielrenner PVP uit B is dezer dagen nationaal nieuws. Alsof het ons een behaarde reet kan schelen, vertelde Eddy “Beavis” Demarez ons gisteren in nauwelijks verholen termen dat PVP’s lichaamsbeharing down under zijn kontgaatje teistert. En dat in prime time. Nóg verder in detail treden leek onnodig, maar dat was buiten Eddy gerekend. Hij schakelde nog even rechtstreeks over naar Lieven Van Gils die ter plaatse was om een laatste stand van zaken op te maken. Lieven had tijdens de Tour de France de voorbije maand al vanop idyllischere locaties verslag uitgebracht dan het struikgewas waar hij nu werd in gestuurd. Desondanks gaf hij geen krimp, maar het leidt geen twijfel dat hij Demarez ten gepaste tijde nog wel een poepje zal laten ruiken.

Ook PVP zelf zag er in vooraanzicht niet onverdeeld gelukkig uit. Financieel zal zijn welgevormde zitvlakblessure hem namelijk geen windeieren leggen. Niet dat hij geen nagel heeft om zijn gat te krabben, maar hij loopt einde contract bij Davitamon-Lotto en heeft nog geen nieuwe werkgever gevonden. De negatieve publiciteit omtrent zijn poep zal die zoektocht alleen maar bemoeilijken. Ook Eddy Demarez concludeerde dat en twijfelde of hij het item zou besluiten met een welgemikte “tja, niet met zijn gat in de boter gevallen, die PVP”. Uiteindelijk hield hij het maar op een bescheiden doch niet mis te verstane “de zoektocht achter werk kan beginnen.”

01 augustus 2006

Dat er nog hoop is

RV (die van Knack, niet die van Humo) slaat weer ongelofelijk hard nagels met koppen. Gaat dat lezen!