29 maart 2006

David Bovée

Net even de schrijfwijze van de naam Think of One-frontman David Bovée nagekeken. Tegenwoordig doen we dat zo.

Suggestie van Google: Bedoelde u: david bowie

Fijn compliment voor Bovée.

26 maart 2006

leftlaughing Lou

Vraagje dat me al vaak is gesteld, dit keer door Cutting Bram op myspace:


Wat ik mij afvraag:
waarom zijn jouw smileys altijd omgekeerd?
En hoe doe je dan bvb deze: :-D


Ik heb daar al vanalles over gehoord, Bram. Sommigen beweren dat linkshandigen hun smileys (bewust of onbewust?) andersom typen, anderen zeggen dat voornamelijk mac-gebruikers dat doen. Wat er van waar is weet ik niet, maar bij mij is de reden (behalve linkshandigheid) gewoon: logica.

Doe de test. Stap op de eerste de beste boekenkast in je buurt af of ga desnoods eens in de bib kijken als je me niet gelooft: bij het merendeel van de boeken moet je je hoofd 90° CW (rechts) draaien om de titel/auteur te kunnen lezen die op de rug van van het boek wordt vermeld. En niet naar links. Daarom dus (o: en niet :-)
C'est simple comme bonjour.

Wat betreft de breedgebekte smiley ":-D": dat probleem stelt zich eigenlijk niet. Ik lach behoorlijk vaak in het echte leven, maar dat beperkt zich quasi altijd tot een euh ... minzame en charmante glimlach... Als het toch eens voorvalt dat ik achter mijn pc over de grond rol van het lachen, dan typ ik doorgaans gewoon "lfor" q:

My space

Chief in editor Kevin Major heeft me er toe aangezet m'n myspace-account wat op te poken. Muzikale vriendjes maken, toftof! (o:

mood: blijdschap als bij een nieuw speeltje
music: Nada Surf - "I'm popular" (kuch)

24 maart 2006

Buikloopmeter vs. MP3-speler

Vandaag voor het eerst gaan joggen met deze hartslagmeter én (ook eindelijk eens aangeschaft) een bescheiden maar superpraktisch MP3-spelertje. Zowaar een halve electronicazaak op verplaatsing dus en dat was op z’n zachtst gezegd een vreemde ervaring. Het borstkas-onderdeel van de hartslagmeter zat halfweg m’n tochtje op buikhoogte, maar het ding is daar blijkbaar op voorzien, want het bleef onvoorwaardelijk hartslagmeten. Volgende keer dat riempje rond mijn torso toch maar wat beter aanspannen.

Een ook die MP3-speler was nog wat onwennig. Gedurende mijn hele 26 jarige leven heb ik nooit een walk- of discman gehad, vraag me niet waarom. Dus om zo plots altijd en overal een beroep te kunnen doen op de beste muziekjes ter wereld, da’s toch wel een ongekende en oorverdovende luxe.

Bij het joggen echter, concentreer ik me normaal op mijn ademhaling, die bij de doorsnee jogger ritmisch simultaan “loopt” met zijn looppas. Mensen bij wie dat niet zo is, zijn kortademig of hebben te lange benen … of te grote longen. Soit, wanneer je tijdens dat saaie blokje om plots vergezeld wordt door een playlist om wild van te worden (“By the way”, RHCP - “Astounted”, Bran van 3000 – “The impression that I get”, Mighty Mighty Bosstones – “Choose Life”, PF Project - “Shaken”, Underwolves - “A little less conversation” Junkie XL) doet dat je vaste loopritme geen goed. Máár: je vergeet wel moe te worden. Benieuwd bij welke hartslag dat gaat eindigen.

16 maart 2006

w8woord

Fieieiejoew!! Afgelopen anderhalf uur 2 liter zweet verloren. Ofzoiets. Nochtans nauwelijks aan lichaamsbeweging gedaan. Het ging ongeveer zo: om van thuis uit via de server van de UA in allerlei databanken te kunnen rondneuzen, moet je het programma Citrix installeren op je pc. Om dan ook nog daadwerkelijk in te loggen op die server, moet je computer beveiligd zijn met een wachtwoord. Dat was bij de mijne niet het geval, maar in een wip gefikst. “w8woord” zou het worden, met als hint “wachtwoord”, ik was zowaar fier op het niveau van m’n inventiviteit na een dag hard labeur...

Onmiddellijk inloggen in de UA-bib lukte niet, dan maar de pc even heropstarten, met Windows heb je dat al eens voor. Vervolgens voor het eerst “w8woord” ingegeven … “Het ingegeven wachtwoord is onjuist… hoofdlettergevoeligheid blablabla, geheugensteun bla…”. Nog eens geprobeerd. Nóg eens geprobeerd. Niks. Hart slaat twee telletjes over. Allerlei alternatieve wachtwoorden geprobeerd met typvauten in, hoogst onwaarschijnlijk dat het zou lukken en dat doet het dan ook niet. Via een andere pc op het net gekeken naar manieren om windowswachtwoorden aan te passen. Zwitserse onderzoekers slagen erin in 13,6 seconden. Fijn, maar ik ben geen onderzoeker, laat staan één van het Zwitserse kaliber.

Even deze Password Editor overwogen maar niet gedaan want hey: “Windows XP Professional kent een mogelijkheid om bestanden te versleutelen, Encrypting File System (EFS) genaamd. Zodra je het wachtwoord wijzigt met de password editor, dan zijn de met EFS versleutelde bestanden voor deze account niet meer toegankelijk.” Wat dus ongeveer overeenkomt met het effect van een herinstallatie van XP en zo wanhopig wil ik voorlopig niet lijken. Dan maar wat in het BIOS rondgehangen en er een admin-pasword ingesteld, zonder resultaat.

Tenslotte ontdekt dat je behalve via het blauwe Windowsscherm, ook via een venstertje kan inloggen als je 2x op ctrl+alt+del drukt. Het voordeel is dat je daar ook de naam van de gebruiker kan aanpassen. Een voordeel dat er geen is, want ik ben de enige gebruiker, tevens administrator. Bon, toch maar eens “administrator” invullen … en wat verschijnt er in het invulvakje? “qd?…” De fijne jongens van Windows hebben het maw zo geregeld dat een azerty-klavier bij het loginscherm plots een qwerty- wordt. VETLAPPEN!

Met “z!zoord” lukte het dus wel. In de betreffende databank ben ik nog steeds niet geraakt maar dat vind ik plots zo erg niet meer. Morgen gewoon naar de échte UA-bib in échte boeken neuzen. Een mens heeft soms nood aan zekerheden in het leven.



PS: Het nieuwe wachtwoord is nog onnoemelijk veel inventiever...

11 maart 2006

Treuren om Free Willy


William Van Laeken is hot. Uit mijn stats blijkt dat hier nogal wat googleaars terecht komen die naar de man op zoek zijn. (tip voor de staatsveiligheid: Google). 2 op de 3 (dagelijkse) bezoekers. Fijn zo.

Van de week zat William in ”De Laatste Show”, nadat de redactie – net als Lewisiana een tijdje geleden – had ontdekt dat hij na 30 jaar trouwe dienst is verworden tot de éminence grise van “Panorama”. Het verbaasde me een beetje dat hij op de uitnodiging was ingegaan. De man lijdt ten slotte aan een vorm van het goedaardige Bavo Claes-syndroom: journalisten moeten nieuws brengen, niet maken. Er moest dus wel iets belangrijks te melden zijn, van zijnentwege.

En dat was er. Het zou wel eens goed kunnen dat William in het najaar op pensioen gaat. Dat betekent dat van de 3 wijzen bij de openbare omroep enkel Roel Van Bambost op post blijft. Hoewel die eigenlijk ook al op pensioen is gegaan, maar dat was gelukkig maar om te lachen.
Dat betekent ook dat we het in de toekomst voornamelijk met de nieuwe lichting jonge broekjes moeten doen. Dat we Wim De Vilder, na jaren uitstel, met even veel égards dagelijks in de huiskamer moeten ontvangen als de respectabele mei achtenzestigers van weleer.

Ik heb daar eigenlijk geen zin in. Misschien binnen tien jaar of zo, tot dan mag hij nog wat in de gang blijven wachten. Wel lullig om het tv-toestel daar elke avond omstreeks 19u heen te zeulen.

09 maart 2006

Hartslagmeter


Eergisteren besteld via Ibood: de "Oregon HR308 - Smart Trainer Heart Rate Monitor". Zo kan ik mij eindelijk eens deftig aan het loopschema van de 20km van Brussel houden en doen alsof ik keiprofessioneel bezig ben, jeuj!



Vanavond een halfuurtje losgelopen en dat ging behoorlijk vlot, helemaal niet moe bij thuiskomst en die eerder ontstoken pees in m'n linkerkuit doet ook weer goed mee. 't Was om 22u30 trouwens nog aangenaam "loopweer", lang niet zo koud en winderig als de voorbije dagen, meneer Deboosere. Morgen zijn w'er weer met meer w... euh, van dat.

07 maart 2006

Goalball

Vanavond in exclusieve première (nu ja) de site van Vi-Ge Noordzee te zien gekregen, gecreëerd door Tom. Vi-Ge Noordzee is een sportclub die voornamelijk aandacht besteed aan sporten voor visueel gehandicapten, zoals goalball. Kijk zeker eens naar de reportage uit “Man bijt hond”, als je je daar weinig bij kan voorstellen … behoorlijk straffe dingen doen die gasten.

AU!

Deze namiddag een brief in de bus van de UA, excuseer: de Universiteit Antwerpen want “UA”, dat mag niet meer gezegd of geschreven worden. Zoals GBA niet meer mag gezegd worden. Wat hebben ze in A’pen toch tegen afkortingen? Soit. De UA weet mij te vertellen dat ik in januari “voor 5 semesterexamens zonder geldige reden afwezig was”. Nochtans heb ik in het begin van dit academiejaar netjes, schriftelijk en op tijd (zoals werd voorgeschreven) 3 vrijstellingen aangevraagd. En heb ik in januari de ombudsdienst tijdig verwittigd – met doktersattest en al! – dat ik aan 2 examens niet kon deelnemen wegens ziekte. Morgen eens fameus van mijn oren gaan maken.

Manmanman

Deze voormiddag in Brussel interviewke afgenomen van Walter Janssens, de (lang)harige helft van het cabaretduo “Manmanman”. Zeer sympathieke man(manman)! Op 21 april spelen ze samen met Cabaret Rauw Vlees in Cultuurcentrum Kapellen en daar moest dus nog wat promotie voor gemaakt worden. Eens uitgetypt, leest u het nog wel eens. Ergens.

(O ja, bespreking van “La merde” is op multimediale wijze >hier< terug te vinden.)

02 maart 2006

Cultuur!

Alvorens u mij als vermist opgeeft: vanavond zit ik niet zoals half Vlaanderen -met uitzondering van Fehriye Erdal- dEUS te verafgoden in Vorst, maar wel hier. Oempf! Cultuur met de grote C van "theater", zowater. Het verslag volgt nog wel eens, ergens, later.